به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، پاسخهای استاد شیخ حسین انصاریان را به پرسشهای مطرح از سوی جوانان میخوانید:
در روایتی از پیامبر اسلام(ص) سؤال شده که چگونه انسان شرح صدر پیدا می کند؟ فرمود: هنگامی که نور بر قلب انسان داخل شد، گسترده و باز می گردد. پرسیدند: نشانه آن چیست: فرمود: نشان آن توجه به سرای جاوید و جدا شدن از سرای غرور و آماده گشتن برای استقبال از مرگ پیش از نزول آن است.
قرآن مجید شرح صدر را در یاد خدا می داند و می فرماید: انسان سبکسر و بی قرار آفریده شده است. هر گاه به او بدی برسد، جزع می کند و هرگاه به او خوبی برسد، منع می کند، مگر نمازگزاران. از این آیه بر میآید که یکی از راه های شرح صدر و رهایی از سبکسری و کم ظرفیتی، برقراری رابطه با پروردگار عالم است. دلیلش آن است که با نماز، انسان خود را با منبع قدرت وصل میکند، از این جهت مانند قطره ای است که به دریا ملحق شده باشد. امام علی(ع) می فرماید: پرهیزکاران کسانی هستند که خدا در نظرشان بزرگ و غیر از او هر چه باشد، کوچک است. بنابراین یکی از راههای مهم به دست آوردن شرح صدر، استمداد از پروردگار و مناجات با خدا و تقویت بنیه معنوی است.
هر گاه امیر مؤمنان(ع) با مشکل مهمی روبه رو می شد، به نماز بر می خاست و این آیه را تلاوت می فرمود: استغینوا بالصبر والصلاه؛ با صبر و نماز از خداوند کمک بخواهید. نکتۀ مهم دیگر که در کسب شرح صدر مؤثر است، رو به رو شدن با حوادث گوناگون است، چون دست یابی به این فضیلت مانند هر فضیلت دیگر با تکرار و تمرین حاصل می شود. کسی که با حوادث و مشکلات مواجه شود ، خواه ناخواه آبدیده و مقاوم می گردد و احساس عجز و ناتوانی و جزع و فزع نمیکند.