به گزارش سفیر شوشتر، پیمان کاظمی نژاد گفت : خوزستان با ۷۶ شهر به عنوان یکی از پرشهرترین استانهای کشور به شمار می رود و تعدد شهرها ، رسالت کار را در مجموعه ی اداره ی کل امور شهری و شوراها ی استانداری خوزستان سنگین می کند .
وی افزود: ما با ۷۶ شورای شهر و شهردارمواجه هستیم که باید اینها را در چهارچوب قوانین و مقررات حاکم بر وزارت کشور هدایت کنیم .
کاظمی نژاد با اظهار اینکه از زمانی که اختیار انتخاب شهرداران به شوراها سپرده شد وظایف وزارت کشور سرفصل جدیدی پیدا کرده است ، بیان داشت : ما برای استقلال رای شوراها ارزش قائل هستیم و تا به حال هیچگونه دخالتی در انتخاب شهرداران و یا عزل آنها توسط مجموعه ی استانداری صورت نگرفته است و همین انتظار را نیز از شوراها داریم که وقتی قانون وظیفه ای را بر عهده ی وزارت کشور و استانداری می گذارد، آنها هم این الزامات قانونی را بپذیرند .
وی با اشاره به اینکه با رای شورای حل اختلاف مرکزی، شورای اسلامی شهر خرمشهر رسما منحل شد ، گفت: در اول مهرماه در جلسه ی شورای حل اختلاف استان موضوع شورای شهر خرمشهر برای بار دوم مطرح شد و با توجه به فرصتی که در جلسه ی قبل به این شورا داده شده بود ، متاسفانه اعضای شورا نتوانستند برابر وظیفه ی قانونی خودشان انتخاب شهردار را انجام دهند و همین موضوع باعث شد که شورای حل اختلاف تشکیل جلسه بدهد و چون فرصت اداره امور شهر با سرپرست برای خرمشهر به پایان رسیده بود و با سپری شدن حدود ۵ ماه اعضا نتوانستند شهردار را انتخاب کنند ، این شورا منحل شد.
کاظمی نژاد با تاکید بر اینکه ابتدایی ترین وظیفه ی شوراهای اسلامی انتخاب شهردار می باشد ، گفت : طی جلساتی که با شورای شهر خرمشهر برگزار شد، ضمن تشریح اهمیت موضوع به اعضا گفتیم که هر شهرداری که صلاح می دانند انتخاب کنند اما متاسفانه این کار صورت نگرفت و با طرح موضوع در جلسه ی اول مهر شورای حل اختلاف ، تصمیم گرفته شد طبق قانون تشکیلات شوراهای اسلامی ،با رای شورای حل اختلاف استان خوزستان ، شورای شهر خرمشهر منحل شود .
وی استاندار خوزستان را رئیس شورای حل اختلاف همچنین رئیس کل دادگستری خوزستان و دو تن از نماینده های مجلس و یک نفر از اعضای شوراهای اسلامی استان خوزستان را عضو شورای حل اختلاف عنوان کرد و گفت: ما در اداره ی کل امور شهری در شورای حل اختلاف صاحب رای نیستیم و فقط باید مستندات را به دبیرخانه ی شورای حل اختلاف مرکزی بفرستیم که این دبیرخانه نیز متشکل از نه عضو می باشد و معاون رئیس جمهور و معاون وزیر کشور نیز عضو این شورا هستند .
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان افزود: در جلسه ی ۱۲۵ و ۱۲۶ انحلال شورای شهر خرمشهر در شواری حل اختلاف مرکزی رسیدگی شد و در نتیجه اعضای هیئت یاد شده با توجه به جمیع مستندات مربوطه و نتایج تحقیقات و بررسی های به عمل آمده ، با ۵ رای موافق ، رای شورای حل اختلاف استان خوزستان را تصویب کردند و به این ترتیب شورای شهر خرمشهر رسما منحل شد که طی نامه ای ۱۸در آذر ماه از سوی دبیرخانه این شورا و وزارت کشور انحلال شورای شهر خرمشهر ابلاغ شد .
وی در حال حاضر استاندار خوزستان را قائم مقام شورای شهر خرمشهر دانست و اظهار داشت: با استناد به قانون استاندار خوزستان وظایف شورای شهر خرمشهر را به عهده گرفته است و نسبت به انتخاب شهردار اقدام خواهد کرد و در حال حاضر مشغول انجام مطالعه در خصوص افراد واجد صلاحیت هستیم که نهایتا استاندارخوزستان نظر نهایی را در خصوص انتخاب شهردار صادر خواهند کرد .
کاظمی نژاد در عین حال با اشاره به اینکه به لحاظ قانونی انتخابات جدیدی برای شورای شهر خرمشهر انجام نخواهد شد ، گفت : پس از انحلال این شورا تا زمان انتخابات رسمی شوراهای اسلامی شهر ، شورای شهری در خرمشهر نخواهیم داشت .