Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gooya domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/safirshu/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
‌ايران در انتظار وقوع دوباره پديده گرد و غبار – سفیر شوشتر

Notice: Undefined variable: parents_count in /home/safirshu/public_html/wp-content/plugins/afzoneha-breadcrumbs/widgets/DynamicBreadcrumbs.php on line 656

‌ایران در انتظار وقوع دوباره پدیده گرد و غبار

 با وجود بارش‌های مناسب جوی در کشور عراق و احتمال کم شدن وقوع پدیده گرد و غبار؛ دفعات ورود گرد و غبار به ایران کاهش می‌یابد اما، به لحاظ عملیات اجرایی هیچ اقدامی صورت نگرفته است. همزمان با آغاز فصل گرما، ورود گرد و غبار و ریزگرد‌ها از کشورهای همسایه به ایران افزایش پیدا می‌کند. این پدیده که بخشی از آن منشأ داخلی و بخش دیگر منشأ خارجی دارد در سال‌های اخیر جان بسیاری از مردم ساکن در مناطق مرزی به ویژه مناطق جنوبی و غربی را تهدید می‌کند.

به گزارش سفیر شوشتر، در ۱۰ سال گذشته افزایشی ۱۵ برابری را تجربه کرده است و به گفته کارشناسان محیط زیست تا زمانی که فکری به حال خشک شدن تالاب‌ها، سد‌های کشور و برنامه‌های بیابان‌زدایی نشود و کشورهای همسایه در این زمینه به ایران یاری نرسانند، این مشکل نه تنها کمرنگ نمی‌شود بلکه در سال‌های آینده رشد چشمگیری خواهد داشت.

*گرد و غبار ایران را تیره و تار می‌کند

امسال نیز همانند سال‌های گذشته مردم مناطق مرزی پذیرای ‌میهمان ناخوانده‌ای به نام گرد و غبار عربی یا همان ریزگرد‌ها هستند که از ابتدای امسال به  برخی استان‌های جنوبی و شرقی کشور به ویژه خوزستان، ایلام، بوشهر و سیستان و بلوچستان هجوم آورده و منجر به بروز مشکلاتی تنفسی و قلبی برای مردم شده است.

علاوه بر این، همزمان با روزهای پایانی اردیبهشت، موج جدیدی از ریزگرد‌های عربی آسمان کردستان را فرا گرفت. گزارش‌های اداره کل هواشناسی کردستان نشان می‌دهد، امسال به هیچ عنوان کاهشی در زمینه ورود این پدیده خطرناک به این استان صورت نگرفته و در بعضی از موارد نیز میزان آلودگی‌ها افزایش و شدت پیدا کرده است.

ورود گرد و غبار‌های آلوده به ایران تازگی ندارد. مقابله با پدیده گرد و غبار که حاصل سوء مدیریت برخی مسئولان محیط زیست در زمینه بیابان‌زدایی از یک سو و بی توجهی مسئولان کشورهای عراق و ترکیه در استفاده درست از بیابان‌ها و زمین‌های رها شده است، موجب شد تا در آذر سال گذشته در سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عراق تفاهمنامه‌ای میان ایران با کشورهای سوریه، قطر، ترکیه و عراق در بحث ریزگردها منعقد شود. در این سفر همچنین، معصومه ابتکار جامعه بین‌الملل را نسبت به شرایط ناگوار ریزگرد‌ها در ایران مطلع کرد و از آنان خواست تا در این زمینه به ایران یاری برسانند. اگر چه اخبار مربوط به ریزگرد‌ها نشان می‌دهد سازمان محیط زیست تا به حال گام چندان مهمی در این زمینه برنداشته است.

*ایران در انتظار وقوع دوباره پدیده گرد و غبار

عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به کم‌کاری‌های صورت گرفته برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور گفته است: با وجود بارش‌های مناسب جوی در کشور عراق و احتمال کم شدن وقوع پدیده گرد و غبار؛ دفعات ورود گرد و غبار به ایران کاهش می‌یابد اما، به لحاظ عملیات اجرایی هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

سیدمحمد سادات ابراهیمی، نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس اظهار داشته است: در لایحه بودجه ۹۳ ردیف اعتباری مشخصی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور در نظر گرفته شده و سازمان جنگل‌ها و مراتع نیز با این تامین مالی ملزم به پیشگیری از وقوع این پدیده در کشور است.

او با تاکید بر اینکه سازمان جنگل‌ها باید عملیات جنگل‌کاری و ساز و کار لازم برای مبارزه با گرد و غبار را انجام دهد، افزوده است: علاوه بر جنگل‌ها، تالاب‌ها نیز به دلایل تغییر اکوسیستم مشکلاتی را به لحاظ زیست محیطی برای کشور به وجود آورده‌اند.

این عضو کمیسیون کشاورزی بر لزوم مدیریت و ایجاد امکانات جدید برای مبارزه با پدیده گرد و غبار تاکید کرده و گفته است: باید عملکرد دستگاه‌هایی که برای یونیزاسیون گرد و غبار در مناطق جنوب غربی کشور استقرار یافته بود مورد ارزیابی قرار گرفته و بازخورد آن تجزیه شود و چنانچه از نظر عملکردی موفق بوده‌اند باید تعداد این دستگاه‌ها افزایش یابد. او درباره نحوه عملکرد این دستگاه‌ها نیز توضیح داده است: دستگاه‌های یونیزاسیون با تغییرات جوی با ایجاد فضای مغناطیسی و حالت ربایش مانع ورود گرد و غبار به کشور می‌شوند.

سادات ابراهیمی با اشاره به اینکه تاکنون کار خاص و چشمگیری برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور انجام نشده، خاطرنشان کرده است: درحال حاضر آنگونه که انتظار می‌رفت اقدامی نسبت به جلوگیری از وقوع یا ورود پدیده گرد و غبار به کشور انجام نشده است و مقصر اصلی را عدم تامین مالی اعلام کرده‌اند.

او افزوده است: با توجه به افزایش بارش‌ها در عراق نسبت به دو سال گذشته که با رویش گیاهان همراه بوده احتمال کم شدن نسبی تعداد دفعات ورود گرد و غبار به کشور وجود دارد اما امسال نیز همچنان با پدیده گرد و غبار مواجه خواهیم بود.

عضو کمیسیون کشاورزی همچنین تصریح کرده است: در زمینه چگونگی جلوگیری از وقوع پدیده گرد و غبار با طرف عراقی مذاکراتی انجام شده اما تاکنون نتایجی در پی نداشته است.

منبع:روزنامه آرمان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=2971

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: