عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت یازدهم وارث خرابیهای خیلی زیادی است که متاسفانه به گونهای نیستند که به سادگی قابل جبران باشند. نمونه آن نیز ساخت انواع و اقسام سدها در اقصا نقاط کشور است که مشخص شده کارشناسی نبوده است.
به گزارش سفیر شوشتر، سید محمد سادات ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا تاکید کرد: این خرابیها به گونهای نیستند که به سادگی قابل جبران باشند به خصوص با کسری شدید اعتبارات نفت که مشکل را صد چندان کرده به عبارت دیگر دولت جدید وارث سیاستگذاری هایی است که از قبل طراحی شده و دولت نمیتواند به این راحتی آنها را در نظر نگیرد و اقدام به حذف آنها کند مانند ساخت انواع و اقسام سدها در کشور که کارشناسی نبوده و دلیل آن هم این است که خیلی از آنها هنوز نتوانستهاند آبگیری شوند.
او ادامه داد: یعنی آبی نبوده که آبگیری شود به عبارت دیگر این سدها در نقاط خوبی ساخته نشده است. در برخی جاها هم ساخت و ساز نیمه کاره رها شده و میلیاردها تومان هزینه از بین رفته حال آنکه میشد با این اعتبارات عظیم که جز موارد معدود بهرهبرداری مستقیمی برای کشاورزی ما نداشته اقدامات بهتری صورت گیرد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: اگر دولت بخواهد این سدها را تعطیل کند با فشار برخی از نمایندگان مواجه میشود. سدهایمان که از قبل آبگیری شده به نوبه خود چالشهای دیگری را برای کشاورزان ایجاد کرده است.
سادات ابراهیمی با اشاره به طرح تامین آبهای کوچک که در بودجه سال ۹۴ گنجانده شده گفت: تاثیرگذاری این طرح میتواند به مراتب بیشتر از ساخت سدها باشد چون اعتبار بهره برداری از آن بسیار کمتر است و سریع و آسان قابل اجراست. اگر این طرح در نقاط مختلف کشور اجرایی شود از لحاظ اقتصادی به صرفه است .
او تاکید کرد: همه اینها راهی بوده که دولت جدید پیش بینی کرده ولی به دلیل خرابی های زیاد به بحران تبدیل شده بود اما باورود به موقع دولت و سازمان محیط زیست امیدواری ایجاد شد یا انتقال آب کارون که در دولت گذشته پولهای زیادی داده شد ولی در دولت جدید مشروط به آب شرب شد نمیتوان انتظار چندان زیادی داشت.
این نماینده مجلس افزود: این حرکتها مثبتاند ولی کافی نیستند . مثلا ما هنوز در بخش آب پرتی زیادی داریم و هدررفت آب ما در بخش کشاورزی بسیار بالا است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با اشاره به بودجه پایین وزارت نیرو در رسیدگی به وضعیت آب گفت: وزارت نیرو نمی تواند همپای وزارت جهاد حرکت کند چون اعتباراتش کم است. اگر واقعا آب برایمان مهم است باید در بودجه هم به همان میزان اهمیت بدهیم که متاسفانه احساس می کنم این اهمیت داده نشده؛ کمیسیون تلفیق و کشاورزی باید توجه ویژهای به این بخش داشته باشیم.
او در پایان اشاره ای نیز به دریاچه ارومیه و تالاب شادگان داشت و عنوان کرد: وضعیت اینها زیر صفر بود و تازه روی نقطه صفر رسیده است. بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که مشکلات به سرعت حل شود.