تقاص نهی از منکر در رسانه اصطلاحا ملی

گفته‌اند تمرد سازمانی انجام شده و پیش از انتقاد از صداوسیما در برنامه، باید با مدیران مکاتبه می‌کردید. مگر تلویزیون پیش از آنکه از دیگر دستگاه‌ها انتقاد کند، با آنها مکاتبه می‌کند؟ نهی از منکر نباید در کشور ما هزینه داشته باشد… فیلم دقایق جنجال برانگیز این برنامه را در «تابناک» تماشا کنید

به گزارش سفیرشوشتر،برکناری تهیه‌کننده‌ برنامه‌ «سمت خدا» به عنوان پرمخاطب‌ترین برنامه‌ مذهبی تلویزیون، در حالی صورت پذیرفت که تهیه کننده این برنامه علت وقوع این اتفاق و تغییرات بنیانی که در این برنامه در حال وقوع است را امر به معروف و نهی از منکرِ مدیران رسانه ملی عنوان کرد که ضرغامی و دارابی برنتابیده‌اند و برخی مدیران سازمان راساً پیگیر تغییر این برنامه بوده است.

اگر پیگیر برنامه‌های شبکه سوم سیما شده باشید، در چند سال اخیر دست‌کم یک بار هنگام ظهر شاهد برنامه مذهبی متفاوتی بوده‌اید؛ برنامه‌ای که لحن نرمی در این حوزه دارد و مخاطبانش نیز آهسته و پیوسته افزایش یافته‌اند، به گونه‌ای که هم‌اکنون به عنوان پرمخاطب‌ترین برنامه مذهبی تلویزیون در چند سال اخیر شناخته می‌شود؛ اما نقدی که از زبان یکی از کارشناسانِ روحانی این برنامه مطرح شد، فضا را تغییر داد و منجر به برکناری تهیه‌کننده و کناره‌گیری مجری و کار‌شناسان سمت خدا شد، ولی این اتفاق چگونه روی داده است؟

سید عبدالمجید رکنی، تهیه کننده‌ برنامه در گفت‌وگو با «تابناک» با اشاره به جایگاه این برنامه گفت: برنامه سمت خدا به عنوان پرمخاطب‌ترین برنامه مذهبی تلویزیون در جشنواره جام جم حضور داشت و بنا بر آمار ارائه شده در صداوسیما، یک‌ششم مخاطبان تلویزیون ‌این برنامه را می‌بینند. از آغاز این برنامه تاکنون که‌ حدود ۱۱۵۰ قسمت پخش شده نیز بنده به عنوان تهیه کننده حضور داشته‌ام و این برنامه نیز عین همه برنامه‌های صداوسیما ۹۰ قسمت، ۹۰ قسمت به درخواست صداوسیما تمدید شده و رضایت بالایی نسبت به «سمت خدا» وجود داشته است.

ن

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود این رضایت بالا، شاهد تغییر تهیه‌کننده بودیم، تأ‌کید نمود: برکناری بنده به واسطه نهی از منکر آقای ماندگاری در چهاردهم اسفند بود که این تذکرات را در ۲۷ فروردین ماه در قالب نامه‌ای که ایشان در برنامه خواند، به آقای ضرغامی در قالب امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد؛ تذکرات نیز به دو موضوع معطوف بود.

رکنی ادامه داد: تذکر نخست درباره پخش آگهی در برنامه کودک بود که خلاف نص صریح آیین نامه ۷۰-۲۵ صداوسیماست که تاکید دارد هرگونه تبلیغ در قبل، حین و بعد از برنامه کودک ممنوع است؛ اما متأسفانه در صداوسیما به بهانه کسری بودجه شاهد این تبلیغات هستیم که کودکان را هدف گرفته است. تذکر دوم نیز درباره برگزاری مسابقات با جوایز غیرمتعارف است که مقام معظم رهبری در یازده آذر ۸۳ در دیدار با مسئولان صداوسیما صراحتاً فرمودند این‌ها بی‌منطقی است و منطقی نیست بابت پاسخ به یک پرسش یک جایزه بزرگ بدهند. این روحیه تلاش را می‌کشد و متأسفانه صداوسیما خلاف نص صریح سخنان رهبری همچنان این مورد خاص را انجام می‌دهد.

تهیه کننده سمت خدا یادآور شد: این تذکرات، بیان برخی ‌انتظارات حداقلی از مدیران رسانه ملی بود. آقای ضرغامی نیز دستور دادند که تبلیغات در برنامه کودک قطع شود اما رویه مسابقات مورد اشاره که تبلیغ برنج و نظایر این‌ها هم است، ادامه دارد. در مقابل دستور داده شد که تهیه کننده برنامه «سمت خدا» هم تغییر کند و این کمترین تاوان نهی از منکر است.

کار‌شناسان برنامه و آقای شریعتی مجری برنامه نیز تأکید کردند ‌در صورت تغییر تهیه کننده ادامه نمی‌دهد. تهیه کنندگان همکار در شبکه سوم سیما نیز هر یک به یکی از دو دلیل غیرحرفه‌ای بودن چنین عملی و هم عقیده بودن و عرق دینی حاضر به پذیرش تهیه کنندگی سمت خدا نشدند و از خارج از شبکه تهیه کننده آوردند!

م

وی درباره علت مطرح‌ برای برکناری‌اش گفت: گفته‌اند تمرد سازمانی انجام شده و پیش از انتقاد از صداوسیما در برنامه، باید با مدیران مکاتبه می‌کردید. مگر تلویزیون پیش از آنکه از دیگر دستگاه‌ها انتقاد کند، با آن‌ها مکاتبه می‌کند؟ نهی از منکر نباید در کشور ما هزینه داشته باشد، مگر آنکه دروغ باشد که در موارد فوق یکی مخالف نص صریح قانون ‌و دیگری نیز با نص صریح کلام رهبری در تضاد بوده و بنابراین کاملاً مشروع است. زمانی در رسانه ملی با آمر به معروف و ناهی منکر که انتقادی بسیار نرم را مطرح کرده، چنین برخوردی می‌شود، در دیگر نهاد‌ها و سطح جامعه چه انتظاری می‌توان داشت؟

رکنی در پاسخ به این پرسش «تابناک» که آیا این عمل خلاف قوانین صداوسیما بوده که مستوجب چنین برخوردی بوده، تصریح نمود: تنها اعتراضی که درباره غیرقانونی بودن شد، پیرامون پخش سخنان رهبری درباره مسابقات بود که ‌به مجوز نیاز داشت و اتفاقاً ما مجوز پخش این سخنان را نیز داشتیم، ولی مدیران دقیق‌ نمی‌دانستند این سخنان قرار است در چه بستری پخش شود. شاید بتوانم بگویم که برنامه «سمت خدا» قربانی تقابل رسانه برای سرگرمیِ صرف و رسانه در خدمت ارزش‌ها شد که ظاهراً نگاه اول د‌ر حال حاضر ارجحیت دارد.

وی درباره اینکه زمزمه شده که استعفا‌ داده‌اید، گفت: بله ممکن است بگویند استعفا‌ دادم. بنده چهاردهم اسفندماه که دستور عزلم را دادند و پشیمان شدند و دیدم چه نقشه‌هایی می‌کشند، استعفا‌ دادم و استعفایم را هم نه به مدیران شبکه که برای شخص آقای ضرغامی نوشتم و دلیلی هم ننوشتم. تصورم این بود که ایشان بنده را می‌خواهد و علت را جویا می‌شود؛ اما ایشان کوچک‌ترین واکنشی نداشتند. تصور کنید مثلاً آقای سیروس مقدم استعفا‌ دهد و بگوید پایتخت ۴ را نمی‌سازم، آیا آقای ضرغامی تماس نخواهند گرفت که چه شده است؟ این حداقل انتظار بود که درباره پربیننده‌ترین برنامه مذهبی رسانه ملی برآورده نشد.

رکنی درباره نقش معاونت سیما در وقوع این تغییرات تصریح نمود: پررنگ‌ترین نقش را این معاونت داشتند و بقیه پیاده نظام هستند. آقای دارابی روزی چند بار تماس می‌گرفتند که‌ «این رکنی را برداشتید یا نه؟» ایشان با آزادگی مخالف هستند و هیچ برنامه‌ای نباید حریت داشته باشد و لذا برنامه شهیدی فر به همین دلیل قطع می‌شود و این روند خوبی نیست که ایشان در رسانه ملی پی می‌گیرد.

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=2415

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: