Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gooya domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/safirshu/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
روز دوستی انسان و طبیعت – سفیر شوشتر

Notice: Undefined variable: parents_count in /home/safirshu/public_html/wp-content/plugins/afzoneha-breadcrumbs/widgets/DynamicBreadcrumbs.php on line 656

روز دوستی انسان و طبیعت

سیزدهم فروردین در تقویم روز طبیعت نام گرفت؛ در این روز ایرانیان با رفتن به طبیعت و دوستی با محیط زیست به بدرقه ی نوروز می روند و طبیعت نیز میزبان مردمی می شود که به نیکی نوروز را پاس داشتند و فرا رسیدن بهار را جشن گرفتند.

به گزارش سفیر شوشتر،سیزده بدر از جشن های ملی و باستانی ایران به شمار می رود که از دیرباز در روز سیزدهم فروردین برپا می شد در ایران قدیم می پنداشتند طول هستی و عمر زمین ۱۲ هزار سال است و سال سیزدهم همه چیز از بین خواهد رفت، بنابراین چون آن روز می پنداشتند که دنیا بهم می خورد به طبیعت می رفتند تا در فضای آزاد باشند و طاق ها روی سرشان خراب نشود.

مردم ایران زمین در دوره های گوناگون تاریخی، نوروز را جشن آفرینش، آغاز هستی و زایش می پنداشتند و پایان آن را روز ۱۳ فروردین برشمردند، همچنین این روز را سرآغاز زندگی بهشتی می دانستند و به منظور پایداری دنیا جشن برپا می کردند.

پیشینیان سیزده بدر را روزی برای ستایش، دعا و طلب باران فراوان در سال پیش رو و گرامیداشت پاکیزگی طبیعت و مظاهر آن می دانستند.

برخی پیشینه ی جشن سیزده بدر را زمان جمشید قلمداد می کنند. هنگامی که جمشید، شاه پیشدادی، روز سیزده نوروز (سیزده بدر) را در صحرای سبز و خرم خیمه و خرگاه بر پا می کند و بار عام می دهد و چندین سال پیاپی این کار را انجام می دهد که در نتیجه این مراسم در ایران زمین به صورت سنت و آیین درمی آید و ایرانیان از آن پس سیزده بدر را بیرون از خانه در کنار چشمه سارها و دامن طبیعت برگزار می کنند.

مردم دوران باستان اعتقاد داشتند که در این روز الهه آب بر دیو خشکسالی پیروز شده است و به همین دلیل به جشن و سرور می پرداختند. همچنین شادی و خنده را در این روز به معنی فروریختن اندیشه های تیره و پلید، روبوسی نماد آشتی و تزکیه برمی شمردند.

خوردن غذا در دشت، نشانه فدیه گوسفند بریان، به آب افکندن سبزه های تازه، نماد هدیه دادن به آب و گره زدن سبزه برای باز شدن بخت و نشانه ای برای پیوند زن و مرد به منظور تسلسل نسل ها از دیگر اعتقادات آنان به شمار می رفت که برخی از این آداب و رسوم همچنان انجام می شود.

امروز طبیعت میزبان مردمی می شود که پایان عید نوروز را جشن گرفته اند و برای گذران لحظه های سرشار از شادی و خوشی به دامان سبز طبیعت آمده اند تا در روزی که به نام طبیعت است خاطره ای نیک و ماندگار حک کنند و همچون نیاکانشان سیزده بدری را شاد و مسرت بخش بگذرانند.

منبع:ایرنا

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=1589

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: