دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فیلمها باید مجوز بگیرند و از راه قانونی طی شوند و این مستند ظاهرا مسیر قانونی خود را طی نکرده و لزومی به این برخوردها نیست.
به گزارش سفیرشوشتر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشستی که روز گذشته(جمعه) در محل سرای اهل قلم برگزار شد در ابتدای سخنان خود گفت: روز معلم را تبریک میگویم معلمانی که سرنوشت انسانها را رقم میزنند و هرچه تمدن جلو میرود نقش معلمین و اساتید در ساختن آینده بشر موثرتر میشود.
وی افزود: مردم ما بسیار مشکلات اساسی برای خرید کتاب دارند و این چند روزی که در این محل میگذرد عید کتاب است و ما از مسئولین میخواهیم که به مردم کمک کنند.
رضایی تصریح کرد: اینجا مصلی است و برای نمایشگاه طراحی نشده است و امید است که برای سالهای آینده فضایی بهتری برای نمایشگاه کتاب بوجود بیاید و اگر خدماتدهی خوب باشد قطعا مردم هم راضی خواهند بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال یک خبرنگار در مورد مشکل کاغذ گفت: ما نمیتوانیم که وارد سیاستگذاری برای کاغذ شویم، اما سیاستهای فرهنگی به زودی ابلاغ خواهد شد و ما سعی میکنیم که نظارت خود را ادامه دهیم.
رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر توجه به دغدغه رهبری و جایگاه ادبیات دفاع مقدس و پایداری گفت: من هنوز در بحث دفاع مقدس چیزی ننوشتهام چرا که فضای سیاسی کشور به شکلی است که از آن خاطرات سوء استفاده سیاسی میشود و به این دلیل که من فرمانده بودهام و مسائل زیادی از امام و فرماندهان دارم نگرانی من این است که در این فضا از آن خاطرات استفاده سیاسی شود.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران گفت: زمانی که اصلاحطلبان میآیند میگویند که چرا بعد از آزادی خرمشهر جنگ ادامه پیدا کرد اما نتیجه این سوال یک آسیب بزرگی به نظام وارد میکند. زمانی هم که اصولگراها سر کار میآیند میگویند که چرا جام زهر به امام دادهاید. این یکی از نگرانیهای من است که اگر که ما این مسائل را بگوییم هر فردی از بخشی از این حقایق علیه دیگری استفاده میکند و اصل جنگ را زیر سوال میبرد. اما با این وجود من ناچارم به خاطر تحریفهای غیر منصفانه از جنگ این خاطرات را بنویسم.
وی در جواب سوال دیگری گفت: در کشمیر ۸۰۰ شاعر فارسی زبان وجود داشت. در افغانستان و تاجیکستان هم همین طور بوده است، یعنی زبان فارسی میتوانست گسترش داشته باشد. نمایشگاه کتاب نیز میتواند حضور گستردهتر در کشورهای فارسی زبان داشته باشد، چرا که آنها امروز برای تحقیق در مورد هند باید فارسی بلد باشند.
رضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از مستند «من روحانی هستم» و هجمههایی که به این فیلم شده بود سوال کرد، پاسخ داد: من این مستند را ندیدم و فقط شرحهایی را درباره آن شنیدهام. نقد کردن مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است و فضای باز سیاسی از نعمت انقلاب است. فیلمها باید مجوز بگیرند و از راه قانونی طی شوند و این مستند ظاهرا مسیر قانونی خود را طی نکرده و لزومی به این برخوردها نیست. کسانی که که میخواهند کارکنند باید مجوز بگیرند و بزرگترین مشکل این مستند این است که قانونی نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلح نظام در پاسخ سوال خبرنگار تسنیم که نظر وی را در مورد رویکرد چند ماهه مسئولان فرهنگی کشور سوال کرده بود، گفت: من معتقدم که باید قواعد سیاسیای در کشور به وجود بیاوریم که اینها مکمل قانون است، نقد نیاز به قانون و قاعده دارد. مشکل جامعه سیاسی ایران عدم تبدیل قواعد دموکراسی به رفتارهای جا افتاده است. مثلا هر دولتی میآیند چه احمدینژاد و چه روحانی توپخانهها شروع میکنند. یعنی باید به هر دولتی یک تا دو سال فرصت داده شود و پس از آن ارزیابیها انجام شود.
رضایی در مورد وزیر ارشاد گفت: جنتی خودش فرهنگی است و صریح به من گفت که به روحانی گفتم اگر بین نظرات شما و رهبر انقلاب اختلاف بیفتد من نظر رهبری را ترجیح میدهم و باید به تیم مستقر در ارشاد فرصت و اجازه بدهیم و من اشکال فرهنگی در ۲۰ سال گذشته را به شورای عالی انقلاب فرهنگی میگیرم؛ چراکه تاکنون نتوانسته فرهنگ انقلابی اسلامی و شایسته جمهوری اسلامی را اشاعه دهند و مطمئن هستم اگر شورا کار خود را درست انجام دهد با مشکلات فرهنگی روبرو نخواهیم بود و فرهنگ جهادی در کشور مستقر میشود و با توجه به فرمایشات امام و رهبر انقلاب معلوم است که این شورا کارش را درست انجام نمیدهد.
تسنیم