به گزارش خبرآنلاین به نقل از مهر، در روزهای اخیر تحولات سوریه با شتابی غیر قابل پیش بینی و ناگهانی همراه شد که حتی ناظران منطقهای و بین المللی را نیز شگفت زده کرد.
در پی این تحولات ناگهانی و پرشتاب که امروز یکشنبه با تسخیر دمشق پایتخت سوریه همراه شد، سوالات متعددی درباره هویت عناصر مهاجم مطرح شده است.
خبرنگار یورو نیوز که امروز در دمشق پایتخت سوریه حضور داشته در گزارشی اعلام کرد در شرایطی که عناصر تروریستی تحریر الشام از شمال سیطره خود بر مناطق مختلف سوریه را توسعه میدادند، گروههای مسلح در جنوب سوریه نیز صفوف نظامی خود را بازآرایی کردند.
در نتیجه طی چند روز اخیر خبر سیطره گروههای محلی بر دو استان السویدا و درعا در جنوبی ترین نقاط سوریه منتشر شد، امری که از خارج شدن کنترل این دو استان از دست ارتش سوریه حکایت داشت. حتی پس از این رخداد برخی از شیوخ قبایل و رهبران محلی در سویدا و درعا با قرائت بیانیههایی با ابومحمد الجولانی فرمانده تحریرالشام اعلام بیعت کردند.
اما سوالی که در اینجا ایجاد میشود این است که جریانهای اصلی که امروز وارد پایتخت سوریه شدند چه کسانی بودند؟ اخبار منابع محلی از این مساله حکایت دارد که در جریان تسخیر دمشق، تروریستهای تحریر الشام حضور نداشته و هنوز نتوانسته از محور حمص عبور کرده و خود را به پایتخت سوریه برسانند.
طایفه دروزیها در سویدا و اکثریت اهل سنت در استان درعا
استان سویدا از لحاظ تاریخی پایگاه اصلی اقلیت دروزی ها در سوریه محسوب میشود که همواره در سالهای اخیر به ویژه بحران سوریه، منطقهای برای درگیری آنها با نیروهای نظام حاکم محسوب میشد.
استان درعا نیز با اکثریت اهل سنت، آغازگر اعتراضات علیه نظام حاکم در سوریه در سال ۲۰۱۱ بود. در نهایت در سال ۲۰۱۸ ارتش سوریه توانست بر این منطقه در جنوبی ترین نقطه سوریه سیطره پیدا کند اما بار دیگر برخی مناطق آن به دست گروههای مسلح افتاد.
در سالهای اخیر پیش از تحولاتی که این روزها شاهد آن بودیم که در استان درعا آرامش شکننده ای برقرار بود که ناشی از توافق آتش بس میان دولت سوریه و مخالفان با میانجی گری روسیه بود.
در واقع در جریان تحولات اخیر، مخالفان محلی بشار اسد در جنوب سوریه زمانی که شرایط را برای مقابله علیه وی فراهم دیدند، به طور علنی با ابومحمد الجولانی وارد بیعت شدند و امروز نیز با ورود به سوریه پایان حکومت اسد را رقم زدند.
در همین راستا میتوان تفاوت رویکرد برخی رسانههای منطقهای از جمله المیادین را در قبال تحولات امروز دمشق توجیه کرد، جایی که آنها از عناصر که دمشق را تسخیر کردند با عنوان مخالفان مسلح نام میبرند و برای عناصر تحریر الشام از عبارت عناصر تروریستی استفاده میکنند.
اکنون تمام گروههای مخالف در بیعت با گروه تروریستی تحریر الشام هستند و باید دید این اتحاد تا چه زمانی پایدار خواهد بود.
۳۱۰۳۱۰