فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سپیده حیدرآبادی مدیر روابط عمومی این رویداد فرهنگی گفت: ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد و سهراب سپهری از سال ۱۳۹۳ فعالیت‌های خود را با تمرکز بر اندیشه‌های این دو هنرمند آغاز کرده است و در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری که شامل کتاب، موسیقی، پادکست، آثار تجسمی و فیلم مستند است، فعالیت دارد. او ادامه داد: در سال ۱۳۹۷مراسمی برای نودمین سالروز تولد سهراب سپهری برگزار شد و امسال نی..

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سپیده حیدرآبادی مدیر روابط عمومی این رویداد فرهنگی گفت: ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد و سهراب سپهری از سال ۱۳۹۳ فعالیت‌های خود را با تمرکز بر اندیشه‌های این دو هنرمند آغاز کرده است و در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری که شامل کتاب، موسیقی، پادکست، آثار تجسمی و فیلم مستند است، فعالیت دارد.

او ادامه داد: در سال ۱۳۹۷مراسمی برای نودمین سالروز تولد سهراب سپهری برگزار شد و امسال نیز به مناسب نودمین سالروز تولد فروغ فرخزاد قرار است برنامه‌های مختلفی انجام شود. امروز همچنین از پوستر رویداد رونمایی می‌شود که اثری از سلمان عبداللهی است . همچنین قرار است انجمن خوشنویسان نیز در این بزرگداشت در کنار ما قرار بگیرند و زیر نظر آقای حیدر موسوی رئیس این انجمن تعدادی از بهترین هنرمندان خوشنویس برای همراهی با این رویداد معرفی کنند.
حیدرابادی بیان داشت: گفتنی است که استاد صداقت جباری که در حوزه خط و نقاشی فعالیت دارد نامواره فروغ و سهراب را برای این مجموعه طراحی کرده است.
در ادامه علیرضا عزیزی مدیر و موسس ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد در این نشست گفت: پس از برگزاری برنامه‌هایی که به مناسب نودمین سالروز سهراب سپهری تدارک دیده شد تصمیم گرفتیم تا امسال بخش فروغ فرخزاد را در این ستاد ایجاد کنیم و طی جلساتی که در شورای سیاست گذاری این مجموعه داشتیم، دکتر نادر معماری به عنوان مدیر اجرایی و سپیده حیدرآبادی مدیر روابط عمومی، دکتر باران نیکراه مدیر فرهنگی ستاد فروغ فرخزاد که در حوزه اجرا و اشعار فعالیت دارند قرار است کتابی را که قصد داریم از فروغ فرخزاد منتشر کنیم، با مدیریت فرهنگی ایشان به سرانجام برسد. ایشان کارگردان هنری آلبوم‌های صوتی(پادکست‌ها) و فیلم مستند «من فروغ فرخزاد» را نیز برعهده دارند.

آزاده صمدی سخنگوی ستاد بزرگداشت

وی ادامه داد : همچنین آزاده صمدی بازیگر سینما راوی صدای فروغ فرخزاد خواهند بود و به عنوان سخنگوی ستاد بزرگداشت فروغ منصوب شده‌اند و در برنامه هفتم دی‌ماه شاهد حضور این عزیزان خواهیم بود. پادکست صدای فروغ مجموعه مفصلی است که قرار است همراه با گفت‌وگوهای متعدد از افرادی باشد که در گروه خانواده او و در دایره چهره‌های معاصر حضور دارند. در این کتاب همچنین انتشار نامه‌های منتشر نشده گلستان را در پیش خواهیم داشت که دارای نگاه متفاوتی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در گالری آریانا به مدت ۷ روز علاقمندان می‌توانند شاهد آثار منتخب از میان ۷۰۰ نفر از چهره‌هایی باشند که در بخش تجسمی فعالیت‌هایی را صورت داده‌اند و مجموع آثار تجسمی بالغ بر ۲۰۰۰ اثر است. همچنین ۲۲ تصویر متفاوت از مراسم خاکسپاری فروغ فرخزاد در ۵۸ سال پیش انتخاب شده که در بخش ویژه نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد. این عکس‌ها توسط استاد یحیی دهقان پور عکاس معروف ساکن نیویورک در اختیار ستاد فروغ فرخزاد قرار گرفته است.
عزیزی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ که فعالیت خود را آغاز کردیم تنها ۹۰ هنرمند در مجموعه حضور داشتند و امروز در مجموعه فروغ فرخزاد از بین ۴۴۴ هنرمند ۹۰ فرد در بخش فروغ انتخاب شده‌اند.
عزیزی یادآور شد: پوستر طراحی شده برای این رویداد تجمیعی از چهره تمام هنرمندان حوزه تجسمی است که در هشت مدیوم با ما همکاری داشتند و تلاش کردیم تا از حضور آن‌ها بدین وسیله قدردانی کنیم. همچنین صداقت جباری از هنرمندان برجسته خط و نقاشی که ارادت بسیاری به فروغ و سهراب داشت و با عشق فراوان اثر خود را به این مجموعه اهدا کرد.
تمامی آثار به ستاد بزرگداشت اهدا شده است
عزیزی با بیان اینکه تمامی آثاری که در ۱۰ سال گذشته در این مجموعه و در ستاد جمع آوری شده به شکل اهدایی بوده است، افزود: در بخش دکلمه هنرمندانی نظیر بهروز رضوی(راوی زندگی سهراب سپهری)، فرخ نعمتی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، امیر آقایی، ژرژ پطروسی حضور دارند. زنده‌یاد امین تارخ نیز آخرین اثر خود را برای این مجموعه به یادگار گذاشت و روایت‌گر اشعار تنهایی‌های سهراب بوده است. همچنین آهنگساز بزرگی همچون استاد احمد پژمان برای سال‌های طولانی روی پروژه سمفونی سهراب کار کرده است و افراد دیگری نظیر بهزاد عبدی و پیروز ارجمند نیز با این مجموعه همکاری داشته‌اند. تعداد ۱۰ آلبوم موسیقی به تولید رسیده است و قصدمان از انجام این کار اشاعه فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور است. نظارت بر شعرها و خوانش دکلمه‌های سهراب تا زمان حیات استاد افشین یداللهی بر عهده ایشان قرار داشت. بسیاری این انتقاد را وارد می‌کنند که چرا در سال‌های ما بین ۹۷ تا ۱۴۰۰ فعالیتی صورت نگرفت. دلیل این است که در این مقطع به دلیل بحران کرونا تمام جهان در تعطیلی به سر می‌برد و نمی‌توانستیم سازماندهی مناسبی برای آثار حدود هزار هنرمند صورت دهیم.

او درباره شائبه‌هایی که مبنی بر فروش آثار و عدم رعایت کپی رایت صورت گرفته، گفت: مالکیت آثار با موسسه فرهیختگان عصر هنر به مدیریت علیرضا عزیزی است، حقوق معنوی نیز مشخص است همه شعرها، تصاویر فروغ و سهراب در اختیار حقوقی ما است اما تعداد اندکی از هنرمندان از اطلاعات ما استفاده کردند و با توجه به وجود کپی رایت و اینکه به هنرمندان گفته شده بود خالق آثاری هستند که منحصرا برای این مجموعه تولید می‌شود، با این وجود این آثار سر از حراجی‌های داخل و خارج از کشور درآوردند و بدون توجه به کپی رایتی که در اختیار ستاد بود، تعدادی از هنرمندان آثار را برای مصارف شخصی خود مورد استفاده قرار دادند.

او در ادامه افزود: درحال حاضر گنجینه ما دارای بیش از ۲۰۰۰ هزار اثر هنری است که از آنها نگهداری می‌شود و تمام مباحث مربوط به فروش آثار شایعه است.

او ادامه داد: پروژه خود ما هم براساس چند محصولی کار کردن با تحقیقات و هزار مصاحبه است که امیدواریم به زودی استارت بخورد و اتفاق خوبی در عرصه سریال سازی صورت بگیرد. فیلم مستند با کارگردانی باران نیکراه هم قرا راست به زودی آغاز شود.

خطاطی پلاک(نام‌نوشته) فروغ توسط استاد امیرخانی
در ادامه دکتر نادر معماری مدیر اجرایی این رویداد نیز گفت: این رویداد مهم فرهنگی برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده است و امروز تلاش می‌کنیم اطلاعاتی را در این خصوص ارائه کنیم.

او ادامه داد: قرار بر این است روز هفتم دی ماه که شب نودمین سالروز تولد فروغ فرخ زاد است مراسمی را در گالری آریانا برگزار و آثار منتخبی را که اقای عزیزی جمع آوری کرده اند را به نمایش بگذاریم. تا کنون بالغ بر دو هزار اثر در رابطه با فروغ فرخزاد و سهراب سپهریی جمع آوری شده است و قصد داریم در طول یک سال پیش رو این آثار را به نمایش بگذاریم و از این طریق منش و شیوه فکری این دو هنرمند را بیش از پیش در معرض دید قرار دهیم.
معماری با اشاره به استاد غلامحسین امیرخانی( پدر خوشنویسی ایران) بیان داشت: این افتخار را داشتم چند روز پیش در خدمت استاد امیرخانی باشم و از نزدیک با او دیدار داشته باشم. ایشان به اندازه‌ای نسبت به فروغ ارادت داشتند که پس از حدود دو سال بار دیگر قلم به دست گرفتند. آخرین فعالیت او خطاطی مزار استاد شجریان بود و پس از آن هیگونه فعالیت دیگری نداشتند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا به جای هزار اثری که از فروغ و سهراب موجود است تنها به ۹۰ هنرمند اکتفا شده، توضیح داد: ما برای انجام این مراسم با محدودیت فضا مواجه بودیم و از مدتی قبل تمام گالری‌ها و مراکز مختلف از جمله خانه هنرمند را رصد کردیم. این مجموعه‌ها کنداکتور سالانه خود را بسته بودند و امکان جابجایی در تاریخ‌ها وجود نداشت. در نهایت با همکاری مدیریت گالری آریانا موفق شدیم به مدت یک هفته این مکان را در اختیار بگیریم. این گالری برای چیدمان حرفه‌ای آثار دارای محدودیت فضا است و نهایتا می‌توان ۱۰۰ اثر را در آن به نمایش گذاشت و به همین دلیل ما تعداد ۱۰۰ اثر را که مربوط به ۹۰ هنرمند از نسل‌های مختلف است را در آن نمایش خواهیم داد.
وی در ادامه گفت: عدد چهار در شعر فروغ فرخزاد مستتر است همانگونه که سروده «ساعت چهار بار نواخت، نجات دهنده در گور خفته است» و در روز چهارشنبه ۴/۴/۱۴۰۴ در خانه هنرمندان با در اختیار گرفتن تمام فضاهای گالری‌های موجود، تمامی آثار را نمایش خواهیم داد و علاقه‌مندان امکان مشاهده آن‌ها را خواهند داشت.

طنین صدای فروغ فرخزاد

در ادامه سلمان رئیس عبداللهی درباره طراحی پوستر این رویداد گفت: افتخار طراحی پوستر فروغ فرخزاد از سوی آقای عزیزی به من داده شد و هنگامی که تصاویر اولیه در اختیار من قرار گرفت، به نام‌واره زیبایی از صداقت جباری با عنوان «من فروغ فرخزاد» برخوردم که برای من دارای معنی عمیقی بود. همه ما هنرمندانی که در این نمایشگاه حضور داریم، آماده هستیم تا یک نفر و یک پیکر واحد باشیم. بنابراین تصمیم گرفتم تا با استفاده از چهره هنرمندان مختلف، چهره فروغ فرخزاد را طراحی کنم و در میان صدها تصویری که استفاده شده است، تصویر فروغ فرخزاد نیز وجود دارد.

او افزود: قرار بر این است تا در این نمایشگاه یک اثر سلف پرتره از فروغ فرخزاد را شاهد باشیم. در تمام مدتی که مشغول طراحی این پوستر بودم، طنین صدای فروغ فرخزاد در گوش من بود و تلاش کردم تا المانی از این صدا را در پوستر داشته باشم و مربع‌های رنگی در این اثر حاکی از طنین صدای فروغ است که جلوه‌ای نامیرا و زوال ناپذیر دارد.

۲۴۵۲۴۵

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=19834

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: