پایگاه اطلاع رسانی سفیرشوشتر :
( دکتر حسن مرداسی )
هنگامیکه نام شوشتر به میان میآید، تحصیل کرده، بیسواد، مسئول و غیر مسئول، هم در مجالس رسمی و هم در محافل و مجالس غیر رسمی، همه قدمت و تاریخ شوشتر را یادآوری میکنند. از قدمت سه یا هفت هزار ساله، از شهری که هوشنگ پیشدادی بنا کرد و شهری که بعد از طوفان نوح بنا شد، صحبت میکنند. اما اگر همهی اینها درست باشند و هوشنگ پیشدادی هم شوشتر را بنا کرده باشد و قدمت چندین هزارساله داشته باشد اینها همه به تاریخ پیوستند و این مطالب برای تبلیغ و جذب گردشگر مناسب هستند و به درد حوزه جهانگردی میخورند نه حوزهی مسائل اقتصادی و اجتماعی. اینها دردی از دردهای کنونی شوشتر را دوا نمیکنند و گرهای از مشکلات حال شوشتر را باز نمیکنند.
اما شوشتر در کجای توسعه است، و در چه نقطهای از مراحل پیشرفت و توسعه قرار گرفته است؟ آیا شوشتر شهری توسعه نیافته، در حال توسعه و یا توسعه یافته است؟
خداوند متعال به مردم شهر شوشتر لطف و عنایت بسیار داشته و نعمتهای فراوانی داده است که متأسفانه کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. شوشتر در کنار رودخانه کارون و در جلگهای مسطح قرار گرفته که استعداد کشاورزی، صنعتی و گردشگری را دارد و شاید کمتر شهری را میتوان یافت که این موهبتهای الهی را یکجا داشته باشد.. شهری که هزاران هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد و دو شرکت صنعتی و کشاورزی بزرگ. دو شرکتی که حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهر را زیر کشت نیشکر بردند، اما در توسعه و آبادانی و اشتغالزایی شهر شوشتر نقش کم رنگی دارند. همهی متخصصان کشاورزی میدانند که هر پنج هکتار حداقل باید برای یک نفر اشتغالزای کند و ۶۰ هزار هکتار باید حداقل ۱۲ هزار نفر را بهطور مستقیم مشغول کار کنند، که متأسفانه آمار موجود کارکنان این دو شرکت در حدود سه هزار نفر میباشد. یعنی یک چهارم حداقل ظرفیت. علیرغم عبور شاخههای کارون از داخل و کنار شهر شوشتر، وجود آبشارهای تاریخی و باستانی، اماکن و بناهای تاریخی متأسفانه هیچگونه استفادهای از این ظرفیت بالقوهی خدادادی نمیشود.
چه کسانی باید گره این مشکلات را بگشایند و شوشتر را از این بن بست خارج کنند؟
پاسخ خیلی واضح و شفاف است. مسئولین شهرستان، بخصوص فردی که نمایندگی شهرستان در مجلس اسلامی را به دوش خواهد کشید.
سخنی با افرادی که کاندیدای نمایندگی شهرستان شوشتر شدند:
۱– در سطح کلان یا خرد جامعه هر طرحی که اجرا میشود، اهداف آن در برنامه ریزی اولیه مشخص شده است. آنها طرحی اقتصادی، یا سیاسی و یا توسعهای میباشند. طرح اقتصادی، منطق و توجیه آن فقط کسب درآمد برای عدهای خاص بنام مالکین یا سهامداران میباشد. طرح سیاسی به منظور توسعهی سیاسی و نگهداری و صیانت از کشور و مرزهای کشور است و در سطح کلان جامعه اجرا میشود. اما طرحهای توسعهای برای توسعهی منطقه و اشتغالزایی آن منطقه اجرا میشود و نقشهای فرهنگی و اجتماعی آن در منطقه بیشتر مشهود است تا جنبههای اقتصادی و درآمد زایی آن برای دولت. شرکتهای بزرگی که با بودجه ملی و توسط مؤسسات دولتی به وجود میآیند از این قبیل هستند. شرکتهای ایجاد شده در منطقه که با سرمایه ملی ایجاد شدهاند از کدام دسته هستند؟ اگر هدف از ایجاد این شرکتها توسعهی منطقه است چرا به وظایف خود عمل نمیکنند؟
۲-علیرغم اینکه شوشتر در کنار رودخانه کارون واقع شده است، بعضی از روستاهای آن از نعمت آب آشامیدنی و کشاورزی محروم هستند. چرا روستاهای شوشتر که در چند متری کارون هستند حق استفاده از آب کارون را ندارند، اما فلات مرکزی ایران به بهانه آب شرب از آب کارون سهمیهای برای خودشان قائل شدند. چه کسی باید از حقوق مردم و کشاورزان شوشتر و خوزستان دفاع کند؟
۳-کشور ما از نظر اقتصادی در حالت رکود تورمی میباشد و این شرایط فقط در شرایط بحرانی مانند جنگهای بزرگ و طولانی مدت به وجود میآید ( بعد از جنگ جهانی اول و دوم برای آلمان و ژاپن به وجود آمد) . در حالی که کشور ما سه دهه است که جنگ را پشت سر گذاشته است. این شرایطی که اقتصاد کشور ما دارد بر خلاف تئوریهای اقتصادی میباشد و هنگامیکه رکود حاکم است باید تورم و قیمتها پایین بیایند. اما در کشور ما بر عکس، قیمتها بالا میروند و دولت نقش مؤثری در بالا بردن قیمتها دارد. شما به عنوان نمایندگان مجلس آینده چه طرح و برنامهای برای مهار این تورم و رکود دارید در حالی که دولت آن را به بهانههای مختلف افزایش میدهد؟
۴-کاندیدای عزیز: مردم همهی مشکلات را میدانند و بارها آنها را بیان کردند و روزانه با مشکلات و کمبودها دست و پنجه نرم میکنند. یادآوری دو بارهی آنها در محافل انتخاباتی درد مردم را تسکین نمیدهد و مردم با انتقادات شما و یا گناه را به گردن دیگران انداختن، مجذوب شما نمیشوند و چیزی که باعث جذب آرای مردم میشود ارائه طرح و برنامه معقول و قابل اجرا میباشد.
۵-مجلس ۲۹۰ نماینده دارد و هر نماینده سعی و تلاش میکند که وزیران و اعضای دولت را از استانهای خودشان انتخاب کنند تا بتوانند در استان و شهر خودشان برنامههای عمرانی بیشتر اجرا و بودجهی بیشتری را جذب محل انتخاباتی خودشان بکنند. آیا شما این توان و قدرت لابی گری را دارید که بتوانید در انتخاب وزرا و هیئت دولت و جذب آراء برای آنها مؤثر باشید؟
مردم در این دوره با چه معیارهای رأی خواهند داد؟
مردم با توجه به بافتهای فرهنگی و اجتماعی محلی که زندگی میکنند یکی از معیارهای زیر را برای انتخابات در نظر میگیرند. ۱– بر اساس تجربهی کاری و مدیریتی، سواد، کارایی و شایستگی کاندیدا ۲– بر اساس احزاب و دستهای سیاسی (در کشور فعالیت احزاب و دستههای سیاسی مختص پایتخت و مراکز استانها است و در شهرستانها هیچگونه دفتر و یا فعالیت مدون و برنامه ریزی شدهای ندارند، بنابراین نباید انتظار داشت که مردم در شهرستانها به خاطر احزاب یا دستههای سیاسی آراء خود را به صندوق بیندازند).
۳– بر اساس قومیت و طایفه ۴– مجذوب تبلیغات کاندیدا و ترفندهای انتخاباتی میشوند.
در پایان باید گفت مردم شهرستان شوشتر سرنوشت چهار سال آینده شهرشان را به دست چه کسی میسپارند؟ آیا آنها به کاندیدی رأی خواهند داد که تجربه و سابقه مدیریتی، شایستگی و سواد و برنامه برای توسعه شوشتر داشته باشد و یا گرفتار مسائل قومیتی و تبلیغاتی خواهند شد؟
انشا الله مردم فهیم و ولایت مدار شهر دارالمؤمنین شوشتر در این دوره انتخابات پرشوری را برگزار کنند و کاندیدی به مجلس راه پیدا کند که بتواند مشکلات مردم را مرتفع نماید.
۱۳ نظر
انشاالله در این دوره انتخابات پرشوری خواهیم داشت.
به د.نظر اینجانب مردم باید عملکرد و تجربه کاندیدا را باید در نظر بگیرند و کاری به عضویت افراد در احزاب سیاسی نداشته باشند
انتظارات مردم خوب بیان شده است. امیدواریم که کاندیدا به انتظارات مردم توجه کنند.
از مردم شوشتر می خواهم که با دید باز رای بدهند نه با چشمانی بسته و بخاطر قومیت.
مردم باید با آگاهی و شناخت کامل رای بدهند. اول باید عملکرد گذشته کاندیدها را بررسی و سپس رای بدهند.
با سلام به همشهریان عزیز.به نظرم ما باید به کسی رای بدیم و انتخاب کنیم که بتونه برای شهر کاری بکنه تا از این پس رفتگی شهر مقداری جلوگیری کنیم و باعث تحولی در شهر بشه نه مثل دوره های قبل ؟واقعا شهر تو این چندساله چه تغییراتی کرده ؟چه امتیازاتی به غیر از منافع شخصی به شهر اضافه شده ؟چه مشکلاتی حل شده؟چندنفر به غیر از افراد مشخص مشغول به کار شدند؟چه شرکت هایی تاسیس شده؟باید عملکرد کاندیدا رو مورد توجه قرار بدیم.امیدوارم که هرکس لایق تر ه نماینده مردم بشه.تشکر
ویژگی های یک نماینده ی کارآمد را در سایتان بنویسید. و به مردگ آگاهی بدهید.
مردم
نزدیک انتخابات است. چرا از بیوگرافی کاندیدهای تایید صلاحیت شده چیزی نمی نویسید. به مردم در شناخت کاندیدها کمک کنید.
یک بار درست انتخاب کنیم که اما و اگر دنبالش نباشد. بیایید به خاطر آینده شهرمان و خودمان درست انتخاب کنیم.
شهرمان را باید خودمان بسازیم. بفکر این نباشیم که پایتخت نشینان دردهای ما را درمان کنند. همه دست به دست هم بدهیم کاندیدی باسواد، متعهد و کاردان را به مجلس بفرستیم.
متاسفانه در دوره های گذشته انقدر وعده های بی پشنوانه به مردم داده شده که اگر اکنون کسی واقعآ توانمند وبا پشتوانه طرح داشته باشد مردم به اواطمینان ندارند لذا بهتر است مردم به سابقه مدیریتی.توانمندی یعنی اینکه در دوره مدیریتی پیشینه اش خودرانشان داده .کارآمدی گذشته اش یعنی طرحهای خودرا به نحوی که قابل انجام وبرای احاد مردم مثمر الثمر بوده اندداشته باشد.سخنورقهاربوده که بتواند حداقل مسائل حوزه اش درصحن مجلس رابنحو احسن بیان کند. نترس وشجاع که بتواند بدون ترس وواهمه حق موکلانش را بگیرد. ولایتمدار باشد تا دردوره تبلیغاتی اش خودراوامدار دیگران نکند تا بعد از درآمدن همتش رضایت آنان باشد ومردم فراموش شوند.گذشته پاک داشته وازگذشته تاحال به مردم خدمت کرده باشد در۱۰سال گذشته حداقل در متن مردم شوشتر بوده باشد.یعنی به معنای واقعی بومی باشد نه اسمی./برای مردم کار کرده باشد که از او به نیکی یاد کنند.تقوای الهی را داشته بوده باشد وسابقه مدیریت موفق داشته باشد.اگربسیجی وانقلابی متعهد وساکن بومی باشد چه بهتر لذا این ملاکها میتواند راه گشا وراهنمای خوبی برای اننتخاب اصلح است.زیرا دیگر منطقه جای آزمون وخطا ندارد وهمه باید باچشم باز وبابصیرت بدور ازقومییت وملاکهای مسخره دوری کنند تا شاهد شکوفایی وکارهای نو وافکار نو وخدمت به مردم ازجنس واقعی نه کلامی باشیم.همه رای دهندگان در مقابل خون شهدا وتک تک مردم منطقه مسئولند زیرا اگر اصلح انتخاب نشود همه متضرر میشوند ودیگران آن دنیا یقه رآی دهندگان به غیر اصلح را خواهند گرفت زیرا آنها حق آنها را پایمال کردند.لذا دقت دقت دقت بصیرت بصیرت بصیرت وملاک انتخاب بعداز تقوا وتعهد ودلسوزی وبومی واقعی وتوانمندی /تخصص تخصص تخصص کاندید در رابطه با شغل نمایندگی باشد. تا همه مخالفان وموافقان وکودکان ونوجوانان وکل منطقه از خیر وبرکت آن بهره مند شوند .همه کاندیداها خوب ودلسوز وباسواد هستند ( اما همه ) توانمند .کارآمد سخنور . ومتخصص در امر قانونگذاری وحقوق شهروندان نیستند.وبا این ویژگیها بیگانه اند لذا به این موضوع هم دقت نظر داشته باشید .خداوند به همه ما توفیق انتخاب خوب بدهد انشاالله
خداحافظ سادات