همایش بهسازی محیط روستا و پیشگیری از بیماری هاری با حضور مسئولین ،بخشداران و دهیاران در سالن اجتماعات سلامت برگزار شد.
به گزارش سفیر شوشتر، مهندس فریدون فرهادی سرپرست معاونت بهداشت ضمن خیر مقدم به مدعوین حاظر در این همایش گفت: برای دستیابی به یک محیط سالم و شاداب در روستا جلب مشارکت مردمی و همکاری بخش های مختلف جامعه می تواند بسیار مثمر ثمر باشد .
وی تصریح کرد: مسلماً مشارکت فعال مردم روستا در امور مرتبط به سلامتی خودشان منجمله عملیات بهداشت محیط روستایی ، محیطی پاکیزه و سالم را در روستا نوید می دهد و زمانی که روستا سالم باشد روستائیان عزیز نیز از سلامت برخوردار خواهند شد و می توانند با کار و تلاش خود در تولید و توسعه اقتصادی کشور نقش بسیار با اهمیتی را ایفا نمایند.
سرپرست معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: بهسازی محیط روستاها نقش بسیار مهم و موثری در سلامت روانی، جسمی و اجتماعی روستائیان خواهد داشت و همین امر باعث پیشگیری از بروز بیماریهای واگیردار می شود.
مهمدی امامیان کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت نیز اقدامات مورد نیاز بهسازی محیط مثل سالم سازی آب مصرفی، جمع آوری و دفع صحیح زباله (دفع بهداشتی زباله) احداث توالت بهداشتی و استفاده صحیح از آن را بیان کرد.
وی ادامه داد: دفع به موقع و صحیح زباله موجب کنترل حشرات و جوندگان و همچنین سگ ها می شود و از این طریق از بروز بیماری های نظیر سالک و هاری و… پیشگیری خواهد شد.
در ادامه این همایش دکتر امین کمالی مسئول بیماری های مشترک بین انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد بیماری هاری گفت: در صورت حیوان گزیدگی شخص سریع اقدام به شستوشوی فوری و عمیق زخم به مدت ۱۵ دقیقه با آب و صابون نماید و بلافاصله به مراکز بهداشتی درمانی جهت شستوشوی کامل زخم، واکسیناسیون و تزریق سرم ضد هاری مراجعه نماید.
وی افزود: هاری یک بیماری صد در صد کشنده است و در عین حال قابل پیشگیری و کنترل می باشد که اصلی ترین راه انتقال آن گزش توسط حیوان هار مثل سگ، گربه و سایر پستانداران می باشد.
دکتر معینی مدیر شبکه دامپزشکی شوشتر نیز به تشریع اقدامات انجام شده در خصوص واکسیناسیون سگ های گله و خانگی شهرستان پرداخت و ابراز امیدواری کرد تا آخر امسال نزدیک به ۱۳۰۰ سگ در روستاها در مقابل بیماری هاری واکسینه خواهند شد.