به گزارش سفیر شوشتر به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی شوشتر،کمیته اختلالات ناشی از کمبود ید شهرستان شوشتر با حضور سرپرست معاونت بهداشت، روابط عمومی، مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها، واحد بهبود تغذیه، واحد بهداشت محیط و آموزش بهداشت در دفتر معاونت برگزار شد.
مهندس فریدون فرهادی در این کمیته با اشاره به عوارض کمبود ید، گفت: کمبود ید در دوران جنینی میتواند باعث ناهنجاریهای مادرزادی، سقط جنین، اختلالات حرکتی و کمکاری تیروئید و عقبماندگی ذهنی شود. همچنین در دوران کودکی و نوجوانی کمبود ید نیز موجب گواتر، کمکاری، تیروئید، عقبماندگی جسمی و روانی میشود.
فرهادی در ادامه سخنان خود خواستار انجام ید سنجی نمک مصرفی از اماکن عمومی عرضه نمک مصرفی شهرستان شوشتر شد و اظهار داشت: آموزش زنان باردار نیز در ماههای آخر بارداری در خصوص اهمیت انجام غربالگری تیروئید و آموزش به دانشآموزان در خصوص اهمیت مصرف ید در وعدههای غذایی انجام خواهد شد.
خانم خادم مسئول واحد بهبود تغذیه و دبیر کمیته نیز در خصوص اهمیت ید و نقش آن در سلامتی افراد ، تاریخچه مصرف ید و آمارها و تحقیقات صورت گرفته درخصوص نحوه پیشگیری از ایجاد این اختلالات مطالبی بیان کرد.
ید یکی از مواد معدنی غیر آلی است که ترشح غده تیروئید را تنظیم کرده و میزان مصرف آن در بدن به سن و متابولیسم افراد بستگی دارد و از طرفی کمبود آن در بدن موجب فعالیت شدید غده تیروئید شده که همراه با ایجاد خستگی و اختلال،منجربه بیماری گواتر میشود.