غذای شور موجب بروز پیری زودرس در نوجوانان چاق میشود.
به گزارش سفیر شوشتر، دکتر هرمز شرفی فوق تخصص کودکان و داخلی گفت: به طور کلی مصرف غذاهای نمکی و شور موجب پیری سلولها میشود چون بر اثر افزایش سن محافظ روی کروموزوم کوتاه، سدیم سرعت این روند را افزایش میدهد، پس کودکان افراد چاق بیشتر مبتلا و این اختلال موجب آسیب جدی به قلب و مغز میشود.
وی افزود: نتایج نشان میدهد که طول محافظ کروموزوم نوجوانی که بیش از حد مجاز نمک مصرف میکنند، کوتاهتر است. این متخصص خاطر نشان کرد: مهمترین عامل، افزایش نمک وعدههای غذایی، مصرف غذاهای آماده، کنسروی و میان وعدههای ناسالم است.
شرفی اظهار داشت: کودکان مبتلا به اضافه وزن، که زیاد نمک مصرف میکنند، علاوه بر فشار خون و مشکلات عصبی از بهره هوشی کمتری برخوردارند که این امر موجب سرخوردگی بیشتر کودکان میشود. شایان ذکر است، متخصصان مصرف دو قاشق چایخوری نمک را برای نوجوانان مجاز دانستهاند.
منبع:باشگاه خبرنگاران