به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ مسئول کاوشهای باستان شناسی محوطه کنار صندل در جمع خبرنگاران در کنار صندل گفت: هر فصل کاوش در این منطقه حداکثر ۴۵ روز است و فصلهای جدید کاوش بستگی به اعتبار تامین شده، دارد.
سید منصور سیدسجادی با بیان اینکه پنج کارگاه باز کردیم افزود: معمار، طراح، عکاس، باستان شناس و مردم شناس در تیم کاوش حضور دارند.
وی گفت: علاوه بر کار باستان شناسی، کار مردم شناسی هم خواهیم داشت تا تطابق زندگی آن زمان و امروز را داشته باشیم.
مسئول کاوشهای باستان شناسی محوطه کنار صندل تاکید کرد: بازسازی جوامع باستانی کار ما باستان شناسها است و باید بدانیم پدران و مادران ما چطور زندگی میکردند، چه میخوردند و تعاملاتشان چگونه بوده است.
وی اضافه کرد: باید اطلاعات کافی از صنایع، ساختارهای معماری و معیشتی و ژنتیکی محوطه کنار صندل در این کاوشها به دست بیاوریم، از ساختارهای معماری و موادی که پیدا میشود، میتوان فهمید هر نقطه چه کارکردی همچون کارگاه یا خانه داشته است.
سیدسجادی در پاسخ به ضرورت ثبت جهانی محوطه باستانی کنار صندل گفت: حضور انسان در دشت جیرفت به صورت گسترده وجود داشته و باید دشت جیرفت را ثبت جهانی کنیم و فقط کنار صندل را نبینیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید موضوع را کوچک کنیم افزود: از زمانی که انسان در اینجا حضور پیدا کرد، زیست انسان تا امروز تداوم داشته و هیچگونه خللی ایجاد نشده است.
این باستان شناس گفت: ابتدا باید اعتبار لازم برای محصور کردن اینجا تعیین شود و نیاز به تداوم سه فصل کاوش دیگر در کنار صندل وجود دارد.
وی تصریح کرد: کاوش ۲۵ درصد کار است و بعد از آن کارهای زیادی باید انجام شود و ۷۵ درصد کار شامل مواردی همچون آزمایشگاه، مقایسه، طراحی، عکاسی و بررسیهای دیگر است.
نخستین کارها برای ثبت جهانی دشت جیرفت و کنار صندل
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم در این بازدید با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای کاوش کنار صندل تخصیص یافته است گفت: از نخستین کارها برای ثبت جهانی دشت جیرفت و کنار صندل تعیین عرصه و حریم است.
سعید شاهرخی افزود: تعیین عرصه و حریم کنار صندل در شورای عرصه و حریم استان تایید شده و به شورای عرصه و حریم وزارتخانه ارسال شده است که بعد از تایید میتواند ابلاغ شود.
وی بیان کرد: حفظ زیست و زندگی مردم با شرایط فعلی در روستاهای اطراف بدون توسعه و گسترش مورد نظر است.
۴۶