به گزارش سفیر شوشتر، مقاله برادر سیدعلی اکبر میرابراهیمی کارشناس مشاوره و سلامت مدیریت آموزش و پرورش شوشتر با موضوع تاثیر مهارتهای زندگی بر تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژهٰ در اولین کنگره علوم تربیتی و آسیب های اجتماعی پذیرفته شد.
چکیده:
مهارتهای زندگی متشکل از مهارت خودآگاهی، مهارت کنترل خشم، مهارت برقراری ارتباط موثر یا ارتباطات، مهارت همدلی، مهارت کنترل استرس، مهارت شناسایی احساسات و هیجانات، مهارت حل مساله و تصمیم گیری، مهارت تفکر خلاق و مهارت تفکر نقاد ، به عنوان راهبردی اساسی در زمینه کاهش رفتارهای منفی و بهبود شرایط فردی، خانوادگی و اجتماعی عمل می نماید.
آموزش و فراگیری این مهارتها در فرایند یاددهی-یادگیری به کودکان و نوجوانان تاثیر بسیار زیادی در رشد افکار ، احساسات و رفتارهای آنان خواهد داشت. یکی از بهترین گروههای مورد نظر در این زمینه دانش آموزان با نیازهای خاص و ویژه تربیتی می باشند که هم از نظر رفتاری و اختلالات مربوطه و هم از نظر تاکید بر تغیر سبک زندگی فردی و خانوادگی این افراد می تواند مثمر ثمر بوده و به نتایج رضایت بخشی از نظر تربیتی و اجتماعی منجر خواهد شد.
به طور کلی هدف اصلی از آموزش و فراگیری مهارتهای زندگی تغیر در شرایط موجود فردی و خانوادگی و نهایتاً تغیرات بزرگ اجتماعی و بهبود سطح فرهنگ و یا تغیر و اصلاح رفتار در افراد و گروههای مختلف سنی و بخصوص دانش آموزان با نیازهای ویژه خواهد شد.
دانش آموزانی که از نظر انظباطی و رفتاری دچار اختلالاتی شده اند و در فرآیند آموزشی مدرسه ایجاد مشکل می نمایند، از جامعه هدف این برنامه محسوب می شوند.
منبع:روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان شوشتر