به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، ۳۶ سال پیش در روز ۳۰ نوامبر ۱۹۸۸ شیخ عبدالباسط عبدالصمد، صاحب حنجره طلائی قرائت و معروف به صوت مکه درگذشت؛ قاری نامداری که میلیونها نفر از اقصی نقاط جهان تا به امروز به تلاوت او گوش فراداده و با صوت نیکوی او انس گرفتهاند.
ایکنا نوشت:عبدالباسط از بزرگترین قاریان قرآن تاریخ جهان اسلام بهشمار میآید که با صدای ملکوتی و منحصر به فردش، مکتب شاخصی در تلاوت بنیان نهاد و منبع الهام عاشقان قرآن در همه جهان شد.
وی در سال ۱۹۲۷ در روستای «مراعزه» در شهر «ارمنت» استان «قنا» در مصر متولد شد و در محیطی قرآنی پرورش یافت.
طارق عبدالصمد، پسر مرحوم عبدالباسط عبدالصمد در مصاحبهای رادیویی به مناسبت سالگرد درگذشت پدر خود به ذکر خاطراتش از او پرداخت.
وی گفت که پدرش اولین قاری بود که در سال ۱۹۶۶، قبل از وجود هرگونه نمایندگی دیپلماتیک وارد آفریقای جنوبی شد و پس از آن راه را برای حضور قاریان مصری در آفریقای جنوبی باز کرد.
وی در مصاحبه تلفنی با برنامه «صبح بخیر مصر» افزود: در طول یک ماه و نیم اقامت پدرش در آفریقای جنوبی حداقل ۱۰۰ نفر به دست او اسلام آوردند و او از این امر بسیار خوشحال بود. پس از آن مراکز آموزش قرائت قرآن الازهر در آنجا تأسیس شد.
فرزند عبدالباسط عبدالصمد ادامه داد: پدرم با ما مهربان بود و مانند برادر و دوست با ما رفتار میکرد.
وی افزود: فرزند قاری بزرگ شیخ عبدالباسط عبدالصمد بودن یک موهبت الهی و برای ما نیز مسئولیت بزرگی است؛ تقوا، عشق به قرآن و عمل به آنچه در آن است، که از عشق و احترام او ناشی میشد میراث بزرگ اوست. مردم به برکت قرآن هنوز هم ما را دوست دارند و یاد پدرم زنده است و آنها دوست دارند هر روز صدای او را بشنوند.