وظایف خبرنگاران از نگاه رهبر معظم انقلاب
قلم نقشی مهم در سعادت و شقاوت ملت ها ایفا میکند و اهل قلم، بیان و اندیشه تاثیری بسزا در پیشرفت ملتها دارند و گاه موجب عقب گرد و پسماندن آنها می شوند؛ اما آنچه در این مجال اندک میتوان به آن پرداخت، یکی از عرصههای قلمفرسایی یعنی مطبوعات است. در این مجال تلاش ما بر آن خواهد بود که در بررسی نقش مطبوعات به آرای مقام معظم رهبری به عنوان اصلیترین سکاندار انقلاب اسلامی توجه داشته باشیم و به عبارت بهتر به بهانه روز قلم، نگاهی به برخی آثار و آرای ایشان درباره مطبوعات داشته باشیم. جمهوری اسلامی به عنوان نظامی اسلامی متکی به مردم و دارای پشتوانه مردمی، نظامی نیست که از ابزارهای آگاهیبخشی به مردم احساس خطر کند. از منظر نظام اسلامی هر آنچه بتواند به مردم آگاهی صحیح و خودآگاهی دهد نه تنها منفور نیست، بلکه ستوده و مبارک است. مطبوعات نیز اگر در مسیرآگاهی بخشی واقعی به مردم و افزایش سطح دانش، بینش و تفکر آنها گام بردارند، بی شک مورد حمایت و تأیید نظام اسلامی قرار میگیرند.
حفظ وحدت و یکپارچگی
مطبوعات خودی و اسلامی، مطبوعاتی هستند که در جهت حمایت از جمهوری اسلامی اقدام میکنند و برای تقویت آن قلم میزنند. این مطبوعات علیرغم همه نقایص و اشکالاتی که میتوانند داشته باشند و با همه اختلافاتی که با هم دارند، همهدف و همراستا هستند و به تعبیر مقام معظم رهبری: “دیدگاه من درباره گروه اوّل این است: ما معتقدیم آقایانی که نظام را قبول دارند، وظایفی هم به عهده دارند. این وظایف، با سلیقه و عقیده خاص آنها هم هیچ منافاتی ندارد. توقّع این است که به آن وظایف عمل کنند.
یکی از آن وظایف این است که فضای کشور را فضای تشنّج مطبوعاتی قرار ندهند. یعنی پیوسته این به آن و آن به این بد نگوید….روزنامه ها با هم دعوا دارند. خوب؛ به هم چه کار دارید؟! کار خودتان را بکنید. یک نفر خطِّ یک است، یکی خطِّ دو است، یکی خطِّ سه است. خوب؛ هر کس خطِّ خودش را برود، کار خودش را بکند. توقّع نیست که اینها از سلایق خودشان، به خاطر دیگری دست بردارند. هر کسی مبنایی دارد، ممشایی دارد، سلیقهای دارد. پس، یک توقّع این است که با دعواهای خودشان، فضا را، فضای تشنّج نکنند.
خبرنگار چه کسی است؟
خبرنگار کسی است که با اتکا به ذوق و استعداد شخصی، پس از گذارنیدن دوره آموزش تخصصی و همچنین با توجه به مسئولیت اجتماعی که این پیشه بر گردن او میگذارد، وظیفه بدستآوردن، آمادهکردن، گردآوری و ساماندادن اخبار و انتقال آنها را با وسایل ارتباط جمعی(مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری) به مخاطبان بر گردن دارد.
برپایهٔ اعلامیه سازمان یونسکو، خبرنگاران باید کوشش کنند تا اخباری که در اختیار عموم میگذارند درست، دقیق و معتبر باشد و در درستی اخباری که به دست میآورند، پژوهش و اندیشه کنند. خبرنگاران نباید حقیقتی را عمداً تحریف یا خراب کنند و نیز هیچ گونه مطلبی را نباید از دید مردم پنهان نگهدارند.
۱ نظر
باسلام وتبریک روز خبر نگار به شما من مطمئن هستم کار شما باعث تحرک و هشیاری مسئولین می شود حتی اگر اندک باشد مثلا همین خبر اداره ورزش وجوانان طوری خشم رئیس اداره ورزش را تحرک کرده بود که درجمع دوستانش به شمه شروع به فحاشی وبد و بیراه نمود که بلافاصله دوستان وی به اوهشدار دادند که تو که تحمل این انتقاد و واقعیت را نداری چگونه می خواهی مدیریت کنی ایا خبرنگار دروغ نوشته یه واقعیت را که نامبرده بلافاصله جمع دوستان راترک کرد وبعد از ان دوستانش به حال وی تاسف خوردند واز کار شما تقدیر پس مطمئن باشید کار شما سخت است ولی انرا انجام دهید