نخستین یادواره شهدای غریب اسارت در کرمان برگزار شد/ ۲۸ شهید دوران اسارت در آسمان دیار حاج قاسم درخشیدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) نخستین یادواره شهدای غریب اسارت در استان کرمان با حضور گسترده مردم، خانواده های شهدا، آزادگان، جانبازان و ایثارگران و مسئولان در تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان برگزار شد. در این یادواره که بیشتر با رویکرد هنری و نمایشی ارائه خاطرات و زندگی آزادگان دوران دفاع مقدس در دوران اسارت در زندان های رژیم بعث عراق همراه بود، از خانواده های ۲۸..

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) نخستین یادواره شهدای غریب اسارت در استان کرمان با حضور گسترده مردم، خانواده های شهدا، آزادگان، جانبازان و ایثارگران و مسئولان در تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان برگزار شد.

در این یادواره که بیشتر با رویکرد هنری و نمایشی ارائه خاطرات و زندگی آزادگان دوران دفاع مقدس در دوران اسارت در زندان های رژیم بعث عراق همراه بود، از خانواده های ۲۸ شهید غریب (شهدایی که در دوران اسارت به مقام شهادت نائل شده اند) تجلیل به عمل آمد.

احمد یوسف زاده از آزادگان دوران دفاع مقدس، روزنامه نگار، نویسنده کتاب “آن ۲۳ نفر” و از چهره های برجسته فرهنگی کشور، مجری گری این مراسم را بر عهده داشت.

وی که دبیری کمیته فرهنگی این یادواره را نیز بر عهده دارد گفت : استان کرمان ۲۸ شهید آزاده دارد که یا در بدو اسارت یا در بیمارستان‌ها و نیز اردوگاه های عراق به شهادت رسیدند و حتی پیکرهای مطهرشان که در آن کشور خاکسپاری شده بود، بعد از سرنگونی رژیم صدام، به خاک وطن بازگشت و در زادگاهشان تدفین شد.
یوسف زاده، افزود: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، خیلی به آزادگان علاقه و آنان را دوست داشت و همواره آنها را تکریم می کرد.

وی اعلام کرد : استان کرمان در مجموع حدود ۴۰۰ آزاده دارد و در این یادواره از خانواده ۲۸ شهید آزاده استان تجلیل می شود.

برنامه ریزی برگزاری سالیانه یادواره

سپس فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان نیز در سخنان کوتاهی گفت : شهدایی که در دوران اسارت در زندانهای رژیم بعث به شهادت رسیدند واقعا غریب هستند هم در تسغیل هم در تدفین و هم در تشییع.

سردار محمد علی نظری افزود : در مورد غربت این دسته از شهدا همه غفلت کردند، اما خوشحالم که یادواره این شهدا برگزار شد و ان شاالله از این پس هرسال برگزار خواهد شد.

او به وجود یک هزار و ۸۳۰ شهید غریب در کشور و ۲۸ شهید غریب در استان کرمان اشاره کرد و بیان داشت : دیدار با خانواده های شهدا، جمع آوری آثار شهدا و زندگی نامه های این شهدا صورت گرفته و تداوم دارد.

تشکیل انجمن های ایثارگری

در ادامه استاندار کرمان که خود فرزند شهید است، با تقدیر از برگزار کنندگان این یادواره ارزشمند گفت : جامعه امروز ما نیازمند برنامه هایی اینچنینی برای پاسداشت ایثارگری ها و مجاهدت های رزمندگان دوران مقدس است که جان خودشان را برای امنیت و اقتدار کشورمان در طبق اخلاص گذاشتند.

محمد علی طالبی افزود : جامعه نیازمند اینگونه مراسم ها و یادواره ها است و امیدوارم ما مسئولین همراه با این جریان و در مسیر خدمت به مردم باشیم.

او با تجلیل از مقام شامخ شهدای استان کرمان بیان داشت : نام کرمان با نام شهدا و حاج قاسم سلیمانی عجین شده است.

استاندار کرمان افزود: جامعه ایثارگری که بهره مند از سرمایه های عظیمی است و مایل هستم تشکل های قوی ایثارگری را در استان کرمان ایجاد و حضوری فعال داشته باشند، از رزمندگان جانبازان و ایثارگران می خواهم که در قالب انجمن محور اعتلای فرهنگ شهدا در سطح استان باشند.
وی در پاسخ به سوال مجری در مورد نحوه شهادت پدرش گفت : زمانی که ۸ ساله بودم، پدرم در
۲۲ بهمن سال ۶۰ در منطقه سوسنگرد به فیض شهادت نائل آمد.

برداشتن مغز برخی شهدا توسط پزشک اسراییلی

سپس سردار محمد رضا حسنی مدیر گلزار شهدای بین المللی کرمان و از همرزمان حاج قاسم که از آزادگان دوران دفاع مقدس نیز هست به بیان خاطراتی از دوران اسارت و شهدای اسارت پرداخت.

وی گفت : شهید تندگویان از وزرای ابتدای انقلاب، ۴۰ روز پس از وزیر شدن، رفته بود برای بازدید از وضعیت پالایشگاه آبادان، که اسیر شده بود؛ شهیدرجایی رفته بود به خانه او و به خانواده وی گفته بود که ۸ خلبان عراقی آزاد بشوند در مقابل صدام نیز شهید تندگویان را آزاد می کند، اما خانواده وی اعلام می کنند که ما راضی نیستیم به انجام این مار و اگر ما هم راضی بشویم شهید تندگویان راضی نمی شود؛ سرانجام وی در اسارت ماند و شهید شد و پیکر وی در سال ۷۱ به ایران منتقل شد.

وی بیان داشت :شهدایی که در آسایشگاه های رژیم بعث عراق در اثر بیماری و شکنجه های فراوان شهید می شدند، برخی جلوی چشم بقیه شهید و پس از در قبرستان موصل دفن می شدند.

او به رفتارهای غیر انسانی صدام با پیکرهای شهدا نیز اشاره کرد وگفت : روی پیکر شهید شفیعی زاده بعد از شهادت در اسارت، حتی اسید و آهک ریختند و حتی مدتی در آفتاب سوزان بیابان گذاشته شد و سپس دفن شد و بعد از آن، در زمانی که پیکرش برای مبادله به ایران منتقل شد، همه دیدند پیکرش سالم است.

سردار حسنی در توضیحات بیشتر افزود: مادر شهید می گوید که وقتی پیکر او را تحویل گرفتم، پیکرش تغییری نکرده بود؛ پسرم اهل زیارت عاشورا و نماز شب بود.

مدیر کل اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان با ذکر مواردی از معجزه های سالم ماندن پیکر شهدای غریب دوران اسارت گفت : با دیدن این شگفتی ها توسط نیروهای بعثی، در یک زمان یک پزشک اسراییلی به اردوگاه آمد، سر اسرای شهید را شکافت و مغز آنها را برای انجام آزمایشاتی در خصوص سالم ماندن آنها، با خود برد.

وی با تجلبل از صبر مادران شهید اظهار داشت : مادران شهیدان سالها چشم انتظار فرزندان خود بودند؛ اسرایی که زیر شکنجه های وحشیانه نیروهای صدام جایتکار، شهید شدند خیلی خیلی غریب بودند؛ تداوم راه شهدا یک وظیفه همگانی است.
در این مراسم از ۲۸ خانواده های ۲۸ غریب استان کرمان و نیز از امیر شاه‌پسندی از آزادگان قهرمان استان کرمان که در اسارت زیر شکنجه، کف پاهایش سوزانده شده بود و بعد از ۳۸ سال هنوز زخم های آن شکنجه ها باقیست و با بیمارستان و عمل جراحی سروکار دارد تجلیل به عمل آمد.

همچنین رضا احمدی نیز با رونمایی از اثر “قهرمان” و اجرای آن، این اثر و آهنگ را به شهدای غریب تقدیم کرد.

در پایان مراسم حضور پیکر مطهر یک شهید گمنام دوران دفاع مقدس و استقبال خانواده های شهدا، حال و هوای خاصی به این یادواره بخشید.

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=19183

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: