افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه از از افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی و مراجعه کنندگان به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی دانشگاه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،دکتر سید سعید کسائیان بیان د..

افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه از از افزایش ۱۸ درصدی حیوان گزیدگی و مراجعه کنندگان به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی دانشگاه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،دکتر سید سعید کسائیان بیان داشت: میزان مراجعه کنندگان حیوان گزیدگی به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی دانشگاه، در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، بالغ بر ۱۸ درصد افزایش داشته است. این میزان، در ۱۰ سال اخیر حدود ۲.۸ برابر شده است. همچنین در سال ۱۴۰۳، از نظر نوع حیوان مهاجم، ۹۸ درصد گزش ها مربوط به سگ ها و گربه ها هستند.

در ادامه مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه خاطر نشان کرد:بیماری هاری از جمله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) می باشد که به خاطر میزان کشندگی بالا (مرگ قطعی و حتمی)، روند رو به افزایش موارد گزش، بار اقتصادی ناشی از درمان- پیشگیری موارد گزش و تبعات سوء اجتماعی آن از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.

دکتر محمد ناصر رهبر گفت: هر نوع حیوان گزیدگی (اعم از گاز گرفتگی حیوان و یا خراش ایجاد شده توسط پنجه حیوان)، تماس پوست زخمی انسان با بزاق و تماس بافت های مخاطی (مثل ملتحمه چشم، دهان و بینی) با بزاق حیوان پستاندار خونگرم اهلی و وحشی، فرد را در معرض خطر بیماری هاری قرار می دهد، لذا در صورت وقوع آن باید در اسرع وقت به واحدهای مراقبت پیشگیری از هاری مراجعه نمود.

وی یادآور شد: شستشوی هر زخم با آب و صابون به مدت حداقل ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و ضدعفونی آن با بتادین و الکل ۴۰ الی ۷۰ درصد؛ عدم بستن زخم ها و مراجعه فوری به واحدهای مراقبت پیشگیری از هاری جهت واکسیناسیون در هر ساعت از شبانه روز؛ از اقدامات فوری توصیه شده در مواجهه با هر گونه حیوان گزیدگی می باشد.

لینک کوتاه خبر:

https://safirshushtar.ir/?p=24413

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: